Herhaaldelijk heb ik over mijn reizen in (Noord) Afrika, het Midden Oosten en de Golfregio gepubliceerd, hieronder een overzicht:

Vlak na de revolutie in Libië in 2011 was ik te gast bij de kunstenares Hadia
Gana in Tripolis. Daar heb ik kunstenaars gesproken en de ontwikkelingen in
de lokale kunstscene verkend. Naar aanleiding van dit bezoek publiceerde het NRC Handelsblad op 12 januari 2012 een door mij geschreven artikel: Graffiti in Tripoli.


In de zomer van 2010 was ik in Teheran en reisde met een groep kunstenaars door Iran. Mijn indrukken waren op 12 september in het NRC Handelsblad te lezen in het artikel Acteren voor de heren van de censuur.


Sinds 1998 reis ik regelmatig naar Libië om de ontwikkelingen in de lokale cultuurscene te verkennen. In 2009 schreef ik in opdracht voor het Oostenrijkse kunstmagazine Springerin het artikel Ausbruch aus der Isolation. Hier een link naar de Engelse versie In Libya a Cultural Springtime Will Not Be Long in Coming.


In 2008 schreef ik het artikel Mijn land is in beweging en daar wil ik bij zijn voor het NRC Handelsblad over de ontwikkelingen in Libië naar aanleiding van de opheffing van het embargo.

In de zomer 2006 logeerde ik bij de Libische dichteres Huda Khalifa in Tripolis. Over dit bezoek hield ik een dagboek bij voor het NRC Handelsblad.


Vanwege mijn belangstelling in de kunst en cultuur in het Midden Oosten was ik in 2007 te gast op het Internationale Filmfestival in Kazan, Tatarstan. Hier een foto van het internationale gezelschap (met o.a. Catherine Deneuve). Voor de website De Kracht van Cultuur schreef ik een bijdrage over het festival. Voor verdere bijdragen van mij op deze website klik hier.


op deze pagina treft u artikelen door en over Christine Wagner. Klik op de linkjes in de tekst om de artikelen te openen

"Acteren voor de heren van de censuur" (NRC Handelsblad). Klik hier voor het volledige artikel

Internationaal Filmfestival in Kazan (Tatarstan)