Eerdere projecten van Wagner Kunst & Cultuur

Super-Diversity

In opdracht van Kosmopolis Rotterdam realiseerde ik de internationale conferentie Super-Diversity in Dynamic Cities, die op 11 oktober 2011 in Rotterdam plaatsvond. Voor de reader en het programma van de conferentie, klik hier


Theater in Iran 

In februari 2011 werd ik uitgenodigd voor de tweede editie van de Iranian Theatre Market om Iraanse theatergroepen in Europa te promoten. Eerder schreef ik een artikel voor het NRC over de ontwikkelingen in de Iraanse cultuurscene. Zie het artikel Acteren voor de heren van de censuur, NRC Handelsblad, 10 september 2010.


Uitwisselingsproject met het Midden Oosten

In 2008 en 2009 was ik intendant van Arabica Robusta, het culturele uitwisselingsproject tussen landen in het Midden Oosten en Nederland. In samenwerking met de Stichting Internationale Culturele Activiteiten, het Theater Instituut Nederland en het Muziekcentrum Nederland heb ik een programma ontwikkeld voor een uitwisseling met culturele partners in het Midden Oosten. Dit had een focus op wederkerigheid, nieuwe initiatieven en aansluiting bij de behoeftes van culturele partners in het Midden Oosten.


Vrede van Utrecht 

In 2007 was ik curator van het openingsprogramma van de cultuurmanifestatie Vrede van Utrecht. Mijn programma De Kunst van Verzoening presenteerde optredens en workshops met de danser en choreograaf Faustin Linyekula uit Congo (zie ook Kabako) een internationale conferentie over Rituelen van Verzoening en de dansproductie Krieg van Lenah Stohmaier. De samenwerking kwam tot stand met o.a. Springdance, de Universiteit Utrecht, het Centraal Museum Utrecht en de Stefanuskerk in Overvecht. Voor details van het programma klik hier.


Prins Claus Fonds

In opdracht van het Prins Claus Fonds heb ik mij herhaaldelijk ingezet voor de zichtbaarheid van het Fonds in de (inter)nationale media. Het ging onder anderen om de première van de Sahel Opera, de toekenningen van de Prins Claus Prijzen aan Reza Abedini (Iran), Jonathan Shapiro (Zuid-Afrika) en Mahmoud Darwish (Palestina) evenals de komst van museumdirecteur Omara Khan Massoudi (Afghanistan) naar Nederland. Eerder heb ik tijdelijk het programmateam ondersteund bij het beoordelen van projectaanvragen.


Mama Cash

In 2003 heb ik onderzoek gedaan naar de impact van de Mama Cash Kunstprijzen over de periode van 1991 tot 2003. Naar aanleiding van de resultaten heb ik een strategisch plan ontwikkeld voor de nieuwe opzet van de prijzen. In 2003 heb ik de jaarlijkse expositie van de Mama Cash Kunstprijzen bij Imagine IC georganiseerd. Bij die expositie verscheen een catalogus met een tekstbijdrage vanuit mijn bureau.


ICCO
Voor de ontwikkelingsorganisatie ICCO heb ik in 2002 de presentatie van ICCO op het Festival Mundial bedacht en gerealiseerd. Via de muzikale programmering van twee podia, een expositie met werk van Afrikaanse kunstenaars en een informatietent trok ICCO veel aandacht op het festival. Het jaar daarop heb ik voor ICCO een sponsoren diner opgezet voor het behoud van een stuk Braziliaans oerwoud. Het diner bracht succesvol bedrijven en ondernemers in de houthandel evenals mensen uit de politiek en media bij elkaar.

op deze pagina treft u meer informatie over projecten die Wagner Kunst & Cultuur realiseerde